Zoeken
In\uitlog

Juliana Almen gaat met Pinksteren Europa in

Dit jaar vieren we het 115-jarig bestaan van onze muziekvereniging op een bijzondere manier, we gaan een 3−daagse reis maken en geven daarbij drie concerten. Dit wordt onze “Tour Opus 115”.

tour opus 115 Voorkant Zaterdagochtend 18 mei vertrekken we bij Ons Huis rond de klok van 08.00 uur met zo’n 66 deelnemers in een dubbeldekker bus met aanhanger naar Clervaux in Luxemburg, waar we eind van de middag ons eerste optreden geven. Zo goed als alle orkestleden zijn van de partij.

Om het speciaal voor ons gecomponeerde muziekstuk Hout, Koper, Brons en Staal uit te kunnen voeren nemen we de buisklokken mee. Deze moeten de klank van de Almense kerkklokken in het stuk vervangen.


Zondagochtend rijden we vanuit ons hotel in Bitburg naar een van de oudste steden van Duitsland, Trier, waar we om 11.00 uur spelen in de historische burcht ‘Brunnenhof’.
’s Middags maken we een boottocht over een van de mooiste delen van de Moezel en stappen af in Bernkastel-Kues voor een bezoek aan deze mooie stad met zijn prachtige vakwerkhuizen, gelegen tussen de wijngaarden.

Maandag tweede Pinksterdag rijden we in zuidelijke richting naar bezoekerscentrum Cloef Atrium bij de plaats Orscholz. In deze natuurlijke omgeving geven we ons derde concert. Ter afsluiting bezoeken we het naast gelegen ‘Baumwipfelpfad’ waar we op 42 meter hoogte boven de boomtoppen staan en uitkijken over de Moezel en natuurpark Saar-Hunsrück.

Begin van de middag rijden we terug naar Ons Huis in Almen waar we begin van de avond aankomen.

Bertus