Welkom op de site van Muziekvereniging Juliana uit Almen.

Wij zijn een bloeiende, gezonde vereniging, bestaande uit jong en oud, met een goed gevulde agenda.
Op deze site kunt u verder lezen hoe ons harmonieorkest is ontstaan en hoe het nu draait.

Veel leesplezier!

 • Sinterklaasintocht

  Op zaterdag 24 november kwam Sinterklaas weer in Almen aan. Op de boot werden Sint en zijn Pieten tijdens de laatste mijlen vergezeld door de samenspelgroep, aangevuld met enkele orkestleden, onder leiding van Henk Vruggink.

  Op de wal werden de Almenaren muzikaal ondersteund door andere orkestleden. Nadat de Sint en zijn Pieten voet op wal gezet hadden ging het feest verder in de grote zaal van de Nieuwe Aanleg.

  Gelukkig is de intocht weer goed verlopen en kan iedereen uitkijken naar pakjesavond. 

 • Avondconcert Filmmuziek

  Zaterdagavond 17 november hebben we voor een overvolle zaal een concert gegeven met als thema filmmuziek. 

  Filmmuziek wordt gespeeld om de sfeer van de film en de emoties van de acteurs te versterken. U heeft kunnen luisteren naar een aantal bekende muziekstukken, zoals Dances with Wolves, Beauty and the Beast, A Bridge too Far, en Jungle Book. Tevens compilaties van filmmuziek van Ennio Morricone en James Bond. De film Crimson Tide is misschien wat minder bekend maar de muziek is des te mooier. Het nummer  "My heart will go on" van de film Titanic werd vocaal ondersteund door onze hoorniste Jeanettte van der Meij. 

  Als laatste nummer voor de pauze werd Never be clever uit de film Ventoux gespeeld. In juni 2019 gaat een groep Almenaren de Ventoux beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte MS. Met de verloting in de pauze werd een bedrag opgehaald van maar liefst 1000 euro waarmee de groep een mooi begin heeft.

  Na de pauze werden 4 jubilarissen in het zonnetje gezet. Hans Vruggink en Karin Braakhekke zijn ieder 40 jaar actief met muziek in verenigingsverband en de zussen Gerrie Brinkman en Janny Westendorp ieder (ruim) 25 jaar. Daarbij zijn Gerrie en Janny ook ieder 25 jaar lid van muziekvereniging Juliana. Zij kregen allen een toespraak van onze voorzitter en daarna een speldje en bloemen uitgereikt door onze jeugdleden.

  Het programma werd afgesloten met het nummer Ghoastbusters, aangekondigd door een van de Ghoastbuster herself, waarbij de mensen in de zaal de geesten verjoegen met een supersonisch,  hyperioniserend, lichtgevend staafje. Dat gaf een mooi effect en een spetterende afsluiting.

  De jubilarissen op een rij, vlnr: Janny Westendorp, Gerrie Brinkman, Karin Braakhekke en Hans Vruggink

 • Avondconcert Filmmuziek

   

  Op zaterdag 17 november 2018 houdt muziekvereniging Juliana een avondvullend concert in de sportzaal van Almen met als thema filmmuziek.

   

  Filmmuziek wordt gespeeld om de sfeer van de film en de emoties van de acteurs te versterken. Het begon ooit allemaal bij de stomme film. Tot 1930 was het gebruikelijk om livemuziek te maken bij een filmvertoning. Meestal speelde dan een pianist of een klein ensemble. Grotere bioscopen hadden een orgel. U krijgt op 17 november een compleet harmonie orkest te horen dat diverse genres speelt, zoals westerns, romantische films, familiefilms maar ook oorlog- en actiefilms.

   

  Tijdens het concert zal ook een nummer gespeeld worden uit de film Ventoux. De Mont Ventoux is een bijna 2 kilometer hoge berg in het zuiden van Frankrijk waar in juni 2019 vele Almenaren tegenop gaan fietsen of lopen (21 kilometer) om geld in te zamelen voor de actie “Klimmen tegen MS”. Multiple Sclerose (MS) is een aandoening van het centrale zenuwstelsel die kan leiden tot verlamming van spieren. Na het spelen van dit nummer zal er een verloting worden gehouden waarvan de opbrengst geheel ten gunste komt van deze actie.

   

  De avond begint om 20.00 uur en zoals gebruikelijk is de toegang gratis.

   

  Het gehele programma is als volgt:

  1. Dances with Wolves; titelsong van John Barry (arr. Frank Bernaerts)

  2. Beauty and the Beast; titelsong van Alan Menken (arr. Frank Bernaerts)

  3. A Bridge too Far Suite; diverse stukjes van John Addison (arr. Darrol Barrry)

  4. Crimson Tide; titelsong van Hans Zimmer (arr. Erik Rozendom)

  5. Moment for Morricone: diverse stukjes van Ennio Morricone (arr. Johan de Mey)

  6. Never be clever; stuk uit de film Ventoux van Herman Brood (arr. Alex Zwijgers)

  7. Les Gendarmes de St. Tropez; titelsong van Raymond Lefebre (arr. Scott Richards)

  8. James Bond selection; diverse stukjes (arr. Johan de Mey)

  9. My heart will go on; stuk uit de film Titanic van James Horner (arr. Richard Salicedo)

  10. The Jungle Book; diverse stukjes (arr. John Moss)

  11. Ghostbusters; titelsong van Ray Parker jr. (arr. Frank Bernaerts)

 

 

Vr 23/11/2018

De foto's van het najaarsconcert, gemaakt door Mayke Pasman, toegevoegd aan "Fotoboeken" (inloggen)

De jubilarisen geplaatst bij openbare foto's.

Vr 05/10/2018

Film van de opening van museum STAAL toegevoegd aan "Fotoboeken" (inloggen)

Zo 02/09/2018

Foto's van de Berkelmarathon toegevoegd aan "Fotoboeken" (inloggen)